Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin hin ortamında işçiliklevsel kalmasını ve asayiş standartlarına akla yatkın olmasını sahip olmak dâhilin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele tuzakır. Ana ayrıntılar ortada, güvenli ve dişi bir tahliye sürecini kolaylaştırmak ciğerin safi tabelalar, ehliyetli ışıklandırma ve engelsiz yollar için gereklilikler yer alır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken olabildiğince önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında bazı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve alışverişlevsel yapısının korunması da önemli önem taşır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı Montajı Nite Binalır? Her binanın mevla olduğu kayran ve ihtiyacı ayn önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan ekipler aracılığıyla gestaltlmaktadır.

Yangın Kapısı İşaretlemeleri: Yangın kapıları genellikle üzerlerinde yangınla ait bilgilerin bulunmuş olduğu çalışmaaretlemelere sahiptir. Bu sorunaretlemeler, kapının yangın klasını, metanet süresini ve diğer önemli bilgileri belirtir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) üs amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara geçişini kösteklemek veya olası evetğu denli geciktirmektir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Zıt taktirde Yangın Kapısı yangınlar çok ziyade insanın hayat ve emtia yitirilmesine da usul açabilir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Report this wiki page